Räckmacka 2

Idag kommer det en annan räkmacka. Den här är en sådan som jag har gjort så länge jag kommer ihåg så jag har inget mått utan jag slänger ihop det på måfå, men jag ska försöka specificera här.
 
Vanlig räkmacka 1port
 
1 st tekaka eller vitt bröd (som man brukar rosta) per person
majonäs (jag kör vanlig 'fet' majonäs då den smakar bäst och så ofta äter man inte majönäs)
1 hårdkokt ägg (ca)
1 salladsblad.
1 dl skalade räkor
1 dillkvist
2 skivor gurka
1 skiva citron
 
1. Koka ägget/äggen. Skölj i kallt vatten och låt svalna.
2. Bre majonäs på brödet (så mycket du känner att du vill ha) Skiva ägget och lägg på majonäsen. Lägg på salladsbladet. Häll över räkorna. Skär ett snitt i mitten och ut på gurksivorna och citronskivan. Lägg en gurkskiva på varje sida av citronen. Dekorera med citron/gurkan genom att 'ställa' dem på räkorna och lägg över dillkvisten.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0