Räkmacka

Räkmacka med avocado och nobisdressing 4pers (recept taget från www.alltommat.se)
2 kg räkor (jag köper oftast i lösvikt då de oftast är större och därmed lättare att rensa)
2 st ciabattabröd eller grekiskt bondbröd
Olivolja till pensling
2 st avokador
citronsaft (pressad)
2 st salladslökar
100 g sockerärter
Nobisdressing
1 st äggula
1 msk rödvinsvinäger
0.5 msk dijonsenap
0.75 dl rapsolja
1 st vitlöksklyfta (pressad)
2 krm salt
0.5 krm cayennepeppar
0.5 dl gräslök, finhackad
1. Skala räkorna och ställ undan dem.
2. Gör nobisdressingen. Blanda äggulan med vinäger och senap i en bunke. Droppa i oljan under vispning. Smaka av med vitlöksklyftan, saltet, cayennepepparet och gräslöken. Ställ undan.
3. Dela avocadon och skär i tunna skivor, droppa citronsaften över dem (så att de inte blir mörka och fula) Ansa och skiva salladslöken. Strimla sockerärtorna.
4. Sätt på ugnen på 250 grader. Skär brödet lite snett på längden i 8 skivor. Pensla skivorna med olivolja och rosta dem i ugnen i 4-5 minuter. (håll koll för det går fortare än man tror)
5. Fördela räkor, avocado, sockerärter och salladslök på brödskivorna. Ringla över nobisdressingen. Lägg på den andra brödskivan. (eller fördela på varje bröd)
Kommentarer
Trackback