Enkel och god skaldjurssoppa

Det här receptet går både fort och är väldigt gott.
Fisk och skaldjurssoppa (2pers)
- I frp Keldas Fisk- och skaldjurssoppa
- 10 coctailtomater (eller så många du vill ha)
- 1 stor näve babyspenat (färsk)
- 5 cm purjolök
- Kräftstjärtar, eller skalade räkor (så mycket du vill ha)
- Salt
- Peppar
- Citronsaft
(ev vitlöksbröd till OM man vill ha)
1. Dela coctailtomaterna i halvor, hacka spenaten i lite mindre bitar, hacka purjolöken (eller skiva, beror på hur man vill ha det)
2. Häll i soppan i en kastrull och ha i tomathalvorna, spenaten och purjon. Krydda med lite peppar, salt och ca 1msk citronsaft. Låt sedan soppan koka upp. Smaka av och se om det behövs kryddas mer.
3. Häll upp soppan i djupa tallrikar och ha sedan i så mycket kräftstjärtar/räkor du vill ha. (räkorna/kräftstjärntarna blir INTE sega om man gör så!)
Kommentarer
Trackback