Champinjonsoppa
Det här receptet kommer från Icas tidning Buffé nr 1 2013 och det är en väldigt mättande och god soppa!
Champinjonsoppa (6port)
500 g champinjoner
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
1/2 dl konc grönsaksfond
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk kallt vatten
smör
salt
peppar
- Grovhacka hälften av champinjonerna. Skala och hacka löken.
- Fräs champinjoner och lök i 2 msk smör (för 6 port) i en stor kastrull ca 5 minuter.
- Tillsätt timjan, fond, grädde och mjölk. Låt koka ca 10 minuter under lock.
- Skär resten av svampen i tunna skivor.
- Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer eller i omgångar i matberedare.
- Tillsätt 2/3 av den resterande svampen i soppan. Koka 2-3 minuter. Red med majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Låt sjuda 2 minuter.
- Stek under tiden resten av svampen i smör. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera och toppa med den stekta svampen.
Kommentarer
Trackback