Karibisk kyckling med sötpotatis

 
Det här är ett recepet som kommer från Icas tidning Buffé nr 8 2012 och vi gillade det väldigt mycket här hemma. Lite udda med spännande!
 
Karibisk kyckling med sötpotatis
 
1 msk torkad oregano
1 tsk kanel
1 krm kajennpeppar
1 1/2 msk socker
1 1/2 msk vitvinsvinäger
4 kycklingklubbor (gärna majskyckling
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 rödlök
500 g sötpotatis
500 g potatis
2 lime
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
 
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda oregano, kanel, kajenn peppar och socker i en skål. Tillsätt vinägern.
3. Skär några snitt i skinnet på varje kycklingklubba. Pensla på kryddblandningen. Krydda kycklingen runt om med salt och peppar. Ställ åt sidan.
4. Skala lök, söt potatis och ev potatis. Skär i klyftor. Halvera limen. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt eller långpanna. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Blanda runt. Lägg på kycklingklubborna.
5. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter. Skär ett snitt i den tjockaste delen av kycklingen och kontrollera att klar köttsaft rinner ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0