Enkel och god skaldjurssoppa

 
Det här receptet går både fort och är väldigt gott.
 
Fisk och skaldjurssoppa (2pers)
- I frp Keldas Fisk- och skaldjurssoppa
- 10 coctailtomater (eller så många du vill ha)
- 1 stor näve babyspenat (färsk)
- 5 cm purjolök
- Kräftstjärtar, eller skalade räkor (så mycket du vill ha)
- Salt
- Peppar
- Citronsaft
(ev vitlöksbröd till OM man vill ha)
 
1. Dela coctailtomaterna i halvor, hacka spenaten i lite mindre bitar, hacka purjolöken (eller skiva, beror på hur man vill ha det)
2. Häll i soppan i en kastrull och ha i tomathalvorna, spenaten och purjon. Krydda med lite peppar, salt och ca 1msk citronsaft. Låt sedan soppan koka upp. Smaka av och se om det behövs kryddas mer.
3. Häll upp soppan i djupa tallrikar och ha sedan i så mycket kräftstjärtar/räkor du vill ha. (räkorna/kräftstjärntarna blir INTE sega om man gör så!)

Senapskyckling

Nu var det ett tag sedan man skrev här MEN och andra sidan var det ett tag sedan man hittade ett recept som man blev ordentligt förtjust i. Det här har vi provat att laga två gånger och det var lika gott båda gångerna och då känns det som om man kan dela med sig av det!
 
Senapskyckling med potatis/ris
 
- 6oo g kyckling
- 2dl creme fraishe
- 1,5 msk sötstark senap
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk torkad dragon
- salt
- peppar
 
Jag brukar dela kycklingfileerna i två delar, sedan steker, saltar och pepprar jag dem, (De ska steka tills de blir genomstekta) Blanda ihop creme fraishen, senapen, dragonen och vitlöken och häll i det och blanda ihop med kycklingfileerna och låt småputtra ett par minuter. (så såsen blir varm) Servera med potatis eller ris (båda är lika goda till) och några goda grönsaker eller en sallad som DU tycker om
 
Här hemma gillar vi körsbärstomater, färsk sparris och sockerärter.

RSS 2.0