Champinjonsoppa
Det här receptet kommer från Icas tidning Buffé nr 1 2013 och det är en väldigt mättande och god soppa!
Champinjonsoppa (6port)
500 g champinjoner
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
1/2 dl konc grönsaksfond
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk kallt vatten
smör
salt
peppar
- Grovhacka hälften av champinjonerna. Skala och hacka löken.
- Fräs champinjoner och lök i 2 msk smör (för 6 port) i en stor kastrull ca 5 minuter.
- Tillsätt timjan, fond, grädde och mjölk. Låt koka ca 10 minuter under lock.
- Skär resten av svampen i tunna skivor.
- Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer eller i omgångar i matberedare.
- Tillsätt 2/3 av den resterande svampen i soppan. Koka 2-3 minuter. Red med majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Låt sjuda 2 minuter.
- Stek under tiden resten av svampen i smör. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera och toppa med den stekta svampen.
Karibisk kyckling med sötpotatis

Det här är ett recepet som kommer från Icas tidning Buffé nr 8 2012 och vi gillade det väldigt mycket här hemma. Lite udda med spännande!
Karibisk kyckling med sötpotatis
1 msk torkad oregano
1 tsk kanel
1 krm kajennpeppar
1 1/2 msk socker
1 1/2 msk vitvinsvinäger
4 kycklingklubbor (gärna majskyckling
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 rödlök
500 g sötpotatis
500 g potatis
2 lime
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda oregano, kanel, kajenn peppar och socker i en skål. Tillsätt vinägern.
3. Skär några snitt i skinnet på varje kycklingklubba. Pensla på kryddblandningen. Krydda kycklingen runt om med salt och peppar. Ställ åt sidan.
4. Skala lök, söt potatis och ev potatis. Skär i klyftor. Halvera limen. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt eller långpanna. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Blanda runt. Lägg på kycklingklubborna.
5. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter. Skär ett snitt i den tjockaste delen av kycklingen och kontrollera att klar köttsaft rinner ut.